Welke verzendzakken je het beste kunt kopen

Verzendzakken zijn handige producten wanneer je iets naar klanten wil versturen. En ook nog eens op een duurzame manier te werk wil gaan. Met deze speciale zakken kunnen producten en materialen netjes en veilig naar je klanten worden verstuurd. De verzendmaterialen bieden veel voordelen en slechts enkele nadelen terwijl er genoeg keuze is uit verschillende soorten en maten. In onze blog vertellen we meer over de verzendmaterialen en waarom je deze het beste kunt kopen. 

Wat zijn verzendzakken?

Verzendzakken zijn zakken waarmee je goederen naar klanten kunt versturen. Op het eerste oog lijkt een stevige kartonnen doos een betere optie, maar niets is minder waar. Oké, een peperdure laptop in een zak versturen is geen goed idee, maar producten zoals kleding, accessoires en andere producten die niet of minder breukgevoelig zijn kun je prima in een zak versturen. Boeken zijn ook producten die je beter in een zak dan in een doos kunt vervoeren. 

Flinke kostenbesparing

Een belangrijke reden om voor verzendzakken in plaats van dozen te kiezen heeft voor een groot deel te maken met de onkosten. Verzendzakken zijn in de regel goedkoper dan andere verzendmaterialen terwijl ze eenvoudig zijn op te slaan. Je bespaart dus ook ruimte in het magazijn of in een werkkamer en je hoeft geen dozen te vouwen en te plakken wanneer je een product moet versturen. Dus tijdens het inpakken en het versturen kun je ook veel efficiënter te werk gaan. Onderaan de streep kan deze keuze dus een flinke euro opleveren. Zeker als je spreekt over tientallen tot honderden zendingen per week.

Verzendzakken van duurzame materialen

Het is belangrijk om voor verzendzakken te kiezen die van duurzame materialen zijn gemaakt. Dat houdt in dat deze zakken met milieuvriendelijke materialen en op een milieubewuste manier zijn geproduceerd. Veel van deze zakken kun je herkennen aan de juiste keurmerken waarvan de FSC-certificering de belangrijkste is. Zakken met een FSC-certificering zijn duurzaam en de beste keuze als je milieuvriendelijk wil versturen en de ecologische voetafdruk die je achterlaat tot een minimum wil beperken. 

Vulmaterialen nodig?

Vulmateriaal heb je altijd nodig. Voor welke verzendmethode je ook kiest. Verzendzakken met kledingstukken hoef je in de basis niet te voorzien van extra vulmateriaal, omdat er weinig met het product mis kan gaan. Maar een boek en dan zeker een boek met een harde kaft heeft wel iets meer bescherming nodig dan alleen de zak waar die in vervoerd wordt.  Vulmaterialen heb je in verschillende soorten en vormen. Denk aan bubbeltjesfolie, piepschuim, papieren snippers en andere materialen waarmee de lege ruimte in een doos of zak wordt gevuld.

Coex zakken om producten te versturen

Het laatste waar je op kunt letten is dat de verzendzakken die je wil gaan gebruiken zogenaamde Coex zakken zijn. Coex zakken bestaan uit meerdere lagen van stevig folie en zijn van duurzame materialen gemaakt. Deze zakken zijn in de regel ook steviger en ook flexibeler dan traditionele verzendzakken. En je hebt meer keuze uit kleurstellingen. Zo kun je de binnenkant van de zak wit of zwart maken en de buitenkant een andere kleur.Als jouw verpakkingsmaterialen bestel je bij www.profipack.be.