Wat zijn de voordelen van een tweedehands auto leasen?

Je kunt een auto kopen, maar het is ook mogelijk om hem te leasen. Op de leasemarkt is een enorm aanbod van auto’s die je voor privégebruik kunt leasen. Geïnspireerd door het Amerikaanse leasemodel kiezen steeds meer consumenten ervoor om een auto te leasen in plaats van om er een te kopen. Vaak geeft men hiervoor als reden op dat je bij leasen een maandelijks bedrag betaalt, maar niet zit met de vaak hoge aanschafkosten van een auto. Ook hoef je bij leasen niet altijd het onderhoud van de auto te betalen. Toen het leasen nog in zijn kinderschoenen stond kon je alleen de nieuwste occasions leasen, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om een tweedehands auto te leasen. Lees in deze blog meer over de voordelen van een Tweedehands auto leasen.

Kun je beter een nieuwe of tweedehands auto leasen?

Vergeleken met een nieuwe occasion heeft een tweedehands auto leasen veel voordelen. Maar elk voordeel heeft helaas ook een nadeel. Wat is het belangrijkste voordeel van een tweedehands auto leasen?

Een tweedehands auto is voordeliger

Het grootste voordeel van het leasen van een tweedehands auto is natuurlijk de lagere premie. Als je een tweedehands auto leaset, dan lease je een auto die niet nieuw is. Hierdoor is de maandprijs een stuk lager. Het prijsvoordeel dat komt kijken bij een tweedehands auto zorgt ervoor dat steeds meer consumenten ervoor kiezen om een tweedehands auto te leasen in plaats van een gloednieuwe wagen.

Andere redenen om voor een tweedehands auto te kiezen

De lagere maandpremie die je hebt bij een tweedehands auto is de voornaamste reden waarom veel automobilisten kiezen voor het leasen van een tweedehands auto. Zijn er meer redenen door hen opgegeven dan alleen het prijsvoordeel? Nee, eigenlijk niet. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat men alleen kiest voor een tweedehands auto omdat deze goedkoper zijn.

Kun je beter een ouder of nieuwer model leasen?

Er zijn veel mogelijkheden als je een tweedehands auto wilt leasen. Je kunt het laatste model leasen. Mocht je dit niet zo belangrijk vinden, dan kun je je ook richten op een wat oudere auto die meer kilometers gedraaid heeft. De maandelijkse premie die je betaalt over de oudere auto is natuurlijk aanzienlijk lager dan die van de jongere auto die hetzelfde aantal kilometers op de teller heeft. Kortom, het leasen van een tweedehands auto is aan te raden als je het niet erg vindt om in een oudere auto te rijden of als je het niet erg vindt dat je leaseauto al een paar ritjes heeft gemaakt. Wanneer je een tweedehands auto voor privégebruik leaset hoef je je niet zorgen te maken over extra onderhoud of meer reparaties; deze bedragen worden gedekt in je maandelijkse premie en worden door je leasemaatschappij betaald.