Loopbaanbegeleiding Antwerpen, wat valt daaronder?

Loopbaanbegeleiding Antwerpen, wat houdt dat precies in? Daar gaan we het in deze blog over hebben. Er zijn namelijk allerlei verschillende dingen die een loopbaanbegeleider doet tijdens loopbaanbegeleiding Antwerpen. Lees verder en kom erachter wat dat allemaal is!

Allerlei taken

Een loopbaanbegeleider begeleid iemand tijdens loopbaanbegeleiding. Wat dat inhoudt verschilt per persoon. Sommige mensen hebben een andere behoefte bij loopbaanbegeleiding dan anderen. Hieronder hebben we er enkele dingen van weergegeven.

Hulp bij solliciteren

De begeleider helpt iemand tijdens de procedure van solliciteren. Van het leggen van het eerste contact tot aan het tweede sollicitatiegesprek en de contractonderhandeling.

Zelfkennis vergroten

Soms heeft iemand hulp nodig om erachter te komen wat zijn of haar kennis en vaardigheden nu precies zijn. Dit kan heel erg helpen bij een loopbaan.

Technieken leren

Sommigen hebben er baat bij om bepaalde technieken te leren. Bijvoorbeeld over hoe je je moet gedragen tijdens een sollicitatie of juist hoe je je op de werkvloer moet gedragen.

Naar de toekomst kijken

Een andere werkzaamheid is om een cliënt te helpen om naar de toekomst te kijken. Bij het maken van een zogeheten toekomstanalyse komt veel kijken. De cliënt maakt samen met de begeleider keuzes met betrekking tot de kant die zij op willen. Van daar uit ontwikkelen zij samen een actieplan. Vervolgens zorgt de begeleider er ook voor dat de cliënt het plan daadwerkelijk gaat volgen, zodat er resultaten behaald worden.

Dat valt er dus onder!

We hopen je een goed beeld te hebben gegeven van de zaken die onder loopbaanbegeleiding vallen. Mocht je idee hebben dat je ook behoefte hebt aan loopbaanbegeleiding, dan is dat niets om je voor te schamen. Het is juist verstandig en moedig om te beslissen dat je hulp nodig hebt om weer in je kracht te komen en een betere versie van jezelf te worden!