Hoe een computer vision camera werkt

Het menselijk gezichtsvermogen is altijd al belangrijk, verbluffend en complex geweest. Machines konden de visuele wereld niet zo goed waarnemen als mensen. Het gebied van computer vision is ontstaan als resultaat van vijftig jaar inspanningen van computerwetenschappers om computer vision de fysieke omgeving te laten analyseren. Het doel is om computers in staat te stellen uit digitale foto’s en video’s een volledig begrip van de visuele wereld af te leiden. Vandaag de dag is er veel verbeterd door het gebruik van de computer vision camera.

Computer vision laat computers de visuele wereld interpreteren en begrijpen. Het bootst het menselijke visuele systeem na. Het is gebaseerd op het vermogen van computers om beelden te verwerken en te begrijpen. Een computer kan met behulp van een camera zien en objecten nauwkeurig identificeren en classificeren. Computer vision wordt ook wel machine vision genoemd. Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om beeldverwerking te versnellen. Computer vision maakt gebruik van camera’s om de visuele omgeving vast te leggen en verwerkt deze en bereidt de informatie voor op gebruik in verschillende toepassingen. Het omvat het vastleggen, analyseren, identificeren en extraheren van informatie.

Waar kan een computer vision camera worden gebruikt?

Een computer vision camera wordt gebruikt in de gezondheidszorg, auto-industrie, landbouw, bankwezen, detailhandel en productie-industrie. In deze sectoren doet hij het volgende:

  • Optische karakterherkenning
  • Medische beeldvorming
  • Vastleggen van beweging
  • Bewaking
  • Biometrie

Computer vision (hierna: computervisie) kan worden toegepast in medische beeldvorming, smartphones, het internet, en augmented en virtual reality. Enkele voorbeelden van computervisie zijn zelfrijdende auto’s, gezichtsherkenning voor beveiliging en gezichtsherkenningsverificatie in de banksector.

Met een computervisiecamera kunnen computers de omgeving bekijken en analyseren zoals het menselijk oog. Dit visiesysteem wordt gebruikt omdat het sneller is en niet moe wordt. Het kan worden gebruikt om mensen te identificeren en foto’s van mensen te matchen met hun identiteit. Slimme auto’s maken ook gebruik van computervisie om hun omgeving vanuit verschillende hoeken te bekijken en beelden in de buurt van de auto te detecteren. In de gezondheidszorg vereisen veel diagnoses beeldvorming zoals röntgenfoto’s en MRI’s. Een computer kan ook beelden van handschriften en handtekeningen detecteren. Een computer vision camera wordt gebruikt voor het inspecteren van het uiterlijk, tellen, positioneren en meten.

Een camera vision-toepassing bepaalt het juiste type camera dat moet worden gebruikt, omdat het de kwaliteit van de vision-oplossing bepaalt. Je moet de juiste camera selecteren op basis van resolutie, kleur of zwart-wit, beeldoverdrachtssnelheid en cameragrootte. Je moet een camera kiezen op basis van de pixelresolutie en of je een kleuren- of monochroomtype gebruikt. Hogesnelheidscamera’s zijn goed voor snelle productielijnen. Bij de keuze van het cameragrootte moet rekening worden gehouden met de installatieruimte.

Bekijk hier meer over de computer vision camera

Elke computer vision camera via vision-camera.nl heeft een hoge resolutie en is altijd van hoge kwaliteit. Dit bedrijf heeft verschillende soorten kwaliteit gebied camera’s, 3D-camera’s, bekende beeldsensoren, en visuele interfaces. Sommige van de beschikbare computer vision camera componenten zijn de USB 2 camera, USB 3 camera, M12 lens, C-mount lens, en GigE camera. Ze hebben een team van technische experts die de nodige informatie geven over hun computer vision camera producten op hun website – vision-camera.nl.