De voordelen van het installeren van een waterkoeler op de werkplek

Een waterkoeler is een van de beste investeringen die je kunt doen voor je kantoor. Niet alleen biedt het werknemers een bron van schoon en gefilterd drinkwater, maar het heeft ook vele andere voordelen voor de werkplek. In deze blog bespreken we waarom het de moeite loont om te investeren in een waterkoeler voor je kantoor en hoe dit zowel werknemers als werkgevers ten goede komt.


Verbetert de gezondheid van werknemers

Waterkoelers zijn goed voor de gezondheid van werknemers. Werknemers die toegang hebben tot schoon drinkwater op hun werkplek, drinken vaker genoeg vocht gedurende de dag, wat essentieel is om gehydrateerd en gezond te blijven. Voldoende water drinken helpt de mentale helderheid en focus te verbeteren, geeft energie en vermindert hoofdpijn en vermoeidheid. Het kan ook helpen om met uitdroging verband houdende ziekten zoals hitte-uitputting of hitteberoerte te voorkomen.

Creëert een uitnodigende omgeving


Een waterkoeler biedt een uitnodigende omgeving waar werknemers een pauze kunnen nemen en kunnen socialiseren met collega’s terwijl ze hun dagelijkse dosis hydratatie krijgen. Het bevordert de samenwerking tussen afdelingen of teams door een gemeenschappelijke ontmoetingsplaats te voorzien die interactie tussen verschillende delen van het bedrijf aanmoedigt. Dit kan vooral nuttig zijn als u werknemers op afstand heeft die niet regelmatig met elkaar in contact komen.

Vermindert afval van plastic flessen


Door een waterkoeler in je kantoor te installeren, verminder je het plastic afval van wegwerpflessen die niet alleen slecht zijn voor het milieu, maar ook duur voor je bedrijf in termen van aankoopkosten en verwijderingskosten. Investeren in één waterkoeler is veel rendabeler dan elke maand meerdere kratten water in flessen te kopen, en je hoeft je geen zorgen te maken over de opslag van al die grote kratten of de correcte verwijdering ervan als ze leeg zijn.

Waterkoelers zijn een uitstekende investering voor elk bedrijf dat het milieu op de werkplek wil verbeteren en tegelijkertijd geld wil besparen op plastic afvalverwijdering en inkoopkosten. Ze bieden werknemers gemakkelijk toegang tot schoon drinkwater, waardoor ze gezond en gehydrateerd blijven gedurende hun werkdag, terwijl ze een uitnodigende ruimte creëren waar collega’s samen kunnen komen om te socialiseren of samen te werken aan projecten. Als u op zoek bent naar manieren om uw werkomgeving te verbeteren zonder de bank te breken, dan is een investering in een waterkoeler zeker het overwegen waard!

Bron: http://www.culligan.be/

https://www.culligan.be/