3 vragen over payroll voor bedrijven

3 vragen over payroll voor bedrijven
Iedereen heeft wel eens van payroll gehoord. Maar wat is het precies en belangrijker nog: wat zijn de voordelen voor uw bedrijf? In het kort is payrolling het overdragen van het juridisch werkgeverschap aan een payrollbedrijf. Onder andere de loon-, arbo-, en personeelsadministratie komen dan niet langer op uw bordje terecht. En dat scheelt een hoop verplichtingen en vooral tijd. In dit artikel leest u het antwoord op enkele veelgestelde vragen over payrolling voor bedrijven.

Vraag 1: ben ik nog de baas binnen mijn eigen bedrijf?

Wanneer u kiest voor payrolling, geeft u het juridisch werkgeverschap uit handen, waarbij uw werknemers officieel in dienst treden bij het payrollbedrijf, maar gewoon voor u blijven werken. Het operationeel werkgeverschap blijft wel in uw handen. Uw personeel blijft in de praktijk dus gewoon uw personeel. Verder werft en selecteert u gewoon uw eigen werknemers, net zoals u altijd heeft gedaan, bepaalt u de arbeidsvoorwaarden enzovoorts. Met andere woorden, u blijft gewoon de baas binnen uw eigen onderneming.

Vraag 2: verlies ik zo niet het financiële overzicht

Wanneer u de salarisadministratie uitbesteedt aan een payrollbedrijf, bespaart u zichzelf veel tijd. Maar roept ook de vraag op of u dan niet het financiële overzicht verliest. Dat is gelukkig niet het geval. De cijfers zijn altijd voor u inzichtelijk, maar het werk wordt vakkundig voor u uitgevoerd. Payroll is daarom niet meer dan een slimme constructie, waarmee u meer tijd overhoudt om te ondernemen, terwijl u altijd het overzicht bewaart.

Vraag 3: zijn er nog andere voordelen aan payroll verbonden?

Een deel van uw bedrijf uit handen geven kan in het begin misschien een beetje vreemd voelen. Maar de samenwerking met een payrollbedrijf bespaart u veel tijd en biedt bovendien ook nog een aantal extra voordelen, zoals:
  • Deskundig advies bij personeelsgerelateerde vraagstukken.
  • Profiteren van collectieve inkoop.
  • De doorbetaling van zieke werknemers is voor de rekening van het payrollbedrijf.

Payroll biedt veel voordelen voor bedrijven

Zoals u ziet, biedt payroll bedrijven vele voordelen. En dan vallen ook de kosten nog mee, want deze liggen maar een klein beetje hoger dan uw huidige personeelskosten. Lees ook onze andere artikelen voor nog meer interessante informatie over ondernemen.