Muziek in horeca

Muziek in horeca

Juiste sfeer in je horeca-onderneming

Ben jij de trotse eigenaar van een nieuwe horeca-onderneming? Van harte gefeliciteerd! Dan wil je daar uiteraard de juiste sfeer neerzetten. Dit is mogelijk door verschillende methodes en door de combinatie van verschillende manieren. Eén van de belangrijkste onderdelen van de juiste sfeer, is de juiste muziek. Lees in dit blog meer over het belang van de juiste muziek voor in de horeca.

Muziek in horeca – Voordelen

Goede muziek in jouw horecazaak levert diverse voordelen op. Het is niet alleen goed voor jouw klanten om ze in een fijne sfeer te brengen, het is ook goed voor de zaken. Met de juiste muziek in jouw horecazaak kun je rekenen op:
  • Personeel dat actief en productief blijft
  • Een goede sfeer bij jouw gasten
  • Gasten die vaker terugkomen
  • Een positief effect op de omzet

Juiste muziek voor de juiste doelgroep

De juiste muziek zorgt ervoor dat de juiste doelgroep naar je horeca-onderneming komt en er ook langere tijd blijft. Denk dus goed na over wat voor een soort horeca-onderneming je bent. Ben je een chique restaurant? Dan is klassieke muziek een voordehandliggende keuze. Heb je een volkscafé? Dan is Nederlandstalige muziek een betere keuze. Met de juiste muziek blijven je gasten langer zitten en zullen ze sneller nog een drankje bestellen.

Kies rechtenvrij

Onze tip is om voor rechtenvrije muziek te kiezen. Dit bespaart je zo’n 1000 euro per jaar aan kosten. Daarnaast bespaart het je ook een mogelijke boete. Het je de rechten voor het draaien van muziek niet betaald en komt er een controleur langs? Dan kan je dat enorme boetes opleveren. Rechtenvrije muziek is in alle genres verkrijgbaar, dus doe er je voordeel mee.

Meer weten over muziek in jouw horecazaak?

Wil je meer weten over het kiezen van de juiste muziek in de horeca? Wij beantwoorden je vragen graag. Stel ze via dit contactformulier en je hoort snel van ons.