Incassobureau Hilversum: de beste keus

Het is altijd vervelend als jouw factuur niet betaald wordt. Incassobureau Hilversum kan jou hierbij helpen. Het is namelijk vanzelfsprekend dat voor geleverde diensten een betaling wordt gedaan. Als het versturen van herinneringen geen oplossing geeft, is het verstandiger om een incassobureau in te schakelen. Een dergelijk bureau inschakelen is een grote stap en zal je klantrelatie onder druk zetten. Desondanks is het voor jezelf een verstandige keuze om hier niet te lang mee te wachten en tijdig een incassotraject in te zetten. 

Wat is een incassobureau? 

Voordat je incassobureau Hilversum inschakelt is het goed om te weten wat een incassobureau precies voor jou kan betekenen en doet. Een incassobureau is een specialist op het gebied van creditmanagement met in het bijzonder incassotrajecten, debiteurenbeheer en veelal cashflow-advies. De expertise met betrekking tot het incassotraject reikt tot het invorderen van de onbetaalde factuur tot aan begeleiding bij een gerechtelijke procedure. De kosten die het bureau maakt om zijn werkzaamheden uit te voeren worden grotendeels betaald door de debiteur conform de Wet Incassokosten, oftewel de WIK. In sommige gevallen rekent het bureau een bepaald percentage van de hoofdsom of een vast bedrag voor specifieke dossiers. Er zijn ook mogelijkheden om op no-cure-no-pay basis een dossier aan te brengen, waarbij er geen kosten in rekening worden gebracht totdat er een gedeeltelijke of volledige betaling is ontvangen. 

In opdracht van jou neemt incassobureau Hilversum contact op het met de debiteur per post, per e-mail en per telefoon om te informeren naar de betaling van de factuur. Na contact met de debiteur kan er mogelijk een betalingsafspraak- of regeling worden gemaakt. Als uiteindelijk de betaling om welke reden dan ook uitblijft, nieuwe verzoeken en afspraken niet worden nagekomen, wordt er in overleg met jou besloten of er een gerechtelijke procedure wordt opgestart. 

Voordelen van incassobureau Hilversum inschakelen

Het inschakelen van incassobureau Hilversum is een laatste redmiddel maar wel een belangrijke en soms noodzakelijke keuze. Door de inschakeling hoef je niet langer zelf jouw kostbare tijd te investeren in het innen van die onbetaalde factuur en daarnaast ben je verzekerd dat het innen met de expertise van het bureau gaat en zo het maximale eruit wordt gehaald. 

Los van dat onbetaalde facturen een doorn in het oog zijn, zijn deze ook slecht voor de cashflow en kunnen zelfs in ernstige gevallen een faillissement tot gevolg hebben. Want als jouw debiteuren jou niet betalen, van welke inkomsten ga jij dan jouw personeel en leveranciers betalen? Het is een cirkel die ronddraait en als die onderbroken wordt dan stopt de werking. 

Door te kunnen rekenen op incassobureau Hilversum kun je jouw zorgen over de cashflow en lastige debiteuren loslaten en je richten op jouw eigen passie en onderneming. De voordelen van het uit handen geven van jouw vordering aan een incassobureau zijn groot, maar hou er rekening mee dat het jouw relatie met de klant wel kan verslechteren voor zover dat nog niet was gedaan door de openstaande factuur of facturen. Woonachtig in Utrecht? Schakel dan het incassobureau Utrecht in!